KookJij

Forel met kerrie-sinaasappelboter

Een heerlijk forel met kerrie-sinaasappelboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jacob Middelhof
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Forel met kerrie-sinaasappelboter te bereiden

Zorg dat de forellen schoon en droog zijn.
Borstel de sinaasappels goed af met water.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers deze uit.
Meng dit met de kerrie poeder 1 eetlepel sinaasappel rasp en 1 eetlepel sinaasappelsap. Proef dit en breng het op smaak met peper en zout. (liever iets meer peper dan zout) Meng door de boter. Maak nu een rol van het botermengsel en laat het opstijven in de koeling. (mag ook 10 min in de diepvries).
Verwarm de grill een paar minuten voor.
Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelplakjes en probeer deze in de inkepingen te smeren.
Sprenkel nu de rest van de sinaasappelsap er over.
Leg de forellen op een bakplaat en zet ze onder de grill. (omdat elke grill anders is zal het ongeveer tussen de 3 en 4 minuten per kant duren, blijf steeds controleren).
Bij het serveren bestrooien met peterselie.
Lekker met sinaasappel partjes en groene veldsla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jacob, de bereidingstijd voor 4 forellen 8 min onder de grill is dat niet een beetje te weinig??? Groetjes Hilde Kookjij
derbyke

derbyke zegt:
Han volgens mij word de boter bij de vis geserveerd. Groetjes Hilde Kookjij
Han Geurts

Han Geurts zegt:
Wat doe je met de sinaasappelboter??:?