Recept
« Terug naar recepten
Forel met Riesling uit de oven
PT45M
Forel met Riesling uit de oven
Een heerlijk forel met riesling uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forel met Riesling uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 220C.pel en snipper de sjalotjes.Verhit 1 el.kruidenboter in een pan en fruit de sjalotjes aan.Voeg de Reisling toe en laat de alcohol verdampen,voeg dan de slagroom toe en laat het ca.2 min.zachtjes koken.Breng dit op smaak met peper en zout.Was en hak de peterselie grof.Verdeel de helft van de kruidenboter en de helft van de petereselie over de buikholtes van de forellen.Schenk de roomsaus in een ovenschaal en leg de forellen naast elkaar in de saus.Hak de hazelnoten en strooi ze over de forellen.Verdeel de rest van de kruidenboter in stukjes over de vis en leg de tomaatjes eromheen.Bak de forellen midden in de oven in ca.15 min.gaar.Garneer met de rest van de peterselie.
brandaris zegt: