Recept
« Terug naar recepten
Frambozen Roomtaart
PT150M
Frambozen Roomtaart
Lekkere luchtige taart
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
550 kCal energie
36 Gram eiwit
10 Gram vet
45 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
10 Gram vet
45 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boodschappen ( dekamarkt)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozen Roomtaart te bereiden
- Maal de koekjes fijn en roer de kokos en boter erdoor.
- Druk dit goed aan op de bodem van de springvorm en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
- Week intussen de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water.
- Verwarm het citoensap met 1 eetlepel water en de citroen rasp tot het heet is en neem van de warmtebron.
- Knijp de gelatine uit en laat de blaatjes al roerend oplossen in het warme citroensap.
- Pureer de helft van de frambozen en roer het gelatinmengsel erdoor.
- Klop met de elektrische mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig.
- Ggiet de frambozenpuree erbij en klop tot een egaal roze mengsel.
- Schep de overige frambozen voorzichtig door het roomkaasmengsel en giet dit op de koekbodem.
- Dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de taart met extra frambozen, rode bessen en blaadjes munt.