KookJij

Frambozen Roomtaart

Lekkere luchtige taart
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie: 550 kCal energie
36 Gram eiwit
10 Gram vet
45 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boodschappen ( dekamarkt)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozen Roomtaart te bereiden

  1. Maal de koekjes fijn en roer de kokos en boter erdoor.
  2. Druk dit goed aan op de bodem van de springvorm en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  3. Week intussen de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water.
  4. Verwarm het citoensap met 1 eetlepel water en de citroen rasp tot het heet is en neem van de warmtebron.
  5. Knijp de gelatine uit en laat de blaatjes al roerend oplossen in het warme citroensap.
  6. Pureer de helft van de frambozen en roer het gelatinmengsel erdoor.
  7. Klop met de elektrische mixer de  roomkaas met de basterdsuiker luchtig.
  8. Ggiet de frambozenpuree erbij en klop tot een egaal roze mengsel.
  9. Schep de overige frambozen voorzichtig door het roomkaasmengsel en giet dit op de koekbodem.
  10. Dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Garneer de taart met extra frambozen, rode bessen en blaadjes munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst