Recept
« Terug naar recepten
Frambozenyoghurttaartje
PT25M
Frambozenyoghurttaartje
Een heerlijk frambozenyoghurttaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frambozenyoghurttaartje te bereiden
De koekkruimels in keukenmachine vermalen samen met de chocola. Vermengen met de boter en in een met keukenfolie belegde kleine vorm (doorsnede 12 cm) storten. Met een lepel de koek/boter op de bodem uitdrukken en een klein opstaand randje in de vorm maken.
Als de vorm is voorbereid dan deze in de koelkast plaatsen.
Gelatine in koud water te weken leggen. De appel schillen en in blokjes snijden en samen met 1/3 deel van de frambozen en een paar lepels water 2-3 minuten in de magnetron koken. Gelatine uitknijpen en twee blaadjes goed door de framboos-appel puree mengen. Naar smaak honing erdoor roeren. Laten afkoelen tot het lobbig wordt.
Het overgebleven deel van de frambozen mengen met een eetlepel zoetstof. Het gelatinemengsel in de taartvorm storten en bedekken met de overgebleven frambozen.
Het laatste blaadje gelatine laten smelten in een el kokend water en toevoegen aan 2/3 deel van de griekse yoghurt. Met het yoghurt mengsel de frambozen bedekken tot aan de rand van de vorm en in de koelkast laten opstijven (3-4 uur).
Als de vorm is voorbereid dan deze in de koelkast plaatsen.
Gelatine in koud water te weken leggen. De appel schillen en in blokjes snijden en samen met 1/3 deel van de frambozen en een paar lepels water 2-3 minuten in de magnetron koken. Gelatine uitknijpen en twee blaadjes goed door de framboos-appel puree mengen. Naar smaak honing erdoor roeren. Laten afkoelen tot het lobbig wordt.
Het overgebleven deel van de frambozen mengen met een eetlepel zoetstof. Het gelatinemengsel in de taartvorm storten en bedekken met de overgebleven frambozen.
Het laatste blaadje gelatine laten smelten in een el kokend water en toevoegen aan 2/3 deel van de griekse yoghurt. Met het yoghurt mengsel de frambozen bedekken tot aan de rand van de vorm en in de koelkast laten opstijven (3-4 uur).
Ria zegt: