Recept
« Terug naar recepten
Frangipanetaart
PT75M
Frangipanetaart
Een heerlijk frangipanetaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frangipanetaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de bodem de bloem, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Maak een kuiltje in het midden en breek er het ei in. Verdeel de boter in vlokjes over de bloem en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het in huishoudfolie en leg het daarna een halfuurtje in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een cirkel en beleg er de ingevette taartvorm mee. Beleg met een vel bakpapier en bakbonen en schuif 15 minuten in de voorvervarmde oven. Laat dan afkoelen op een rooster. Verwijder het bakpapier met de bonen. Laat de oven aan staan.
Klop voor de vulling de boter schuimig met de suiker en voeg de eieren toe. Roer er het amandelpoeder door en breng op smaak met amandelessence.
Verwarm de confituur en verdeel hem over de taartbodem. Stort er vervolgens de amandelvulling op en bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi met amandelschilfers en zet nog 10 minuten in de oven. Laat de taart wat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Rol het deeg uit tot een cirkel en beleg er de ingevette taartvorm mee. Beleg met een vel bakpapier en bakbonen en schuif 15 minuten in de voorvervarmde oven. Laat dan afkoelen op een rooster. Verwijder het bakpapier met de bonen. Laat de oven aan staan.
Klop voor de vulling de boter schuimig met de suiker en voeg de eieren toe. Roer er het amandelpoeder door en breng op smaak met amandelessence.
Verwarm de confituur en verdeel hem over de taartbodem. Stort er vervolgens de amandelvulling op en bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi met amandelschilfers en zet nog 10 minuten in de oven. Laat de taart wat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
y.frencken zegt:
Ik zag dat ik een type-foutje gemaakt had!
Ik vind het leuk iets nieuws uit te proberen.
Ik wilde U nog iets vragen, wat zijn bakbonen en wat is het nut ervan?
Gr Yvonne
y.frencken zegt:
Ik vind het leuk om iets nieuws uit te proberen.
Lijkt me erg lekker !
Gr Yvonne
fijnproever zegt: