Recept
« Terug naar recepten
Fränkischer Zwiebelkuchen
PT50M
Fränkischer Zwiebelkuchen
Een heerlijk fränkischer zwiebelkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fränkischer Zwiebelkuchen te bereiden
Maak het deeg volgens bovenaangegeven recept, laat het rijzen. Rol het uit in een laag van ongeveer 3/4 centimeter op een goed ingevette bakplaat. Druk langs de buitenkanten een opstaand randje.
Snijd de uien in ringen en het spek in blokjes. Smoor dit in de hete boter totdat de uien glazig of lichtgeel zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat het even afkoelen.
Verroer de eieren, de room, zout, peper en een theelepel karwijzaad. Vermeng dit met het afgekoelde uienmengsel en verdeel het gelijkmatig over het uitgerolde deeg op het bakblik.
Bak de Zwiebelkuchen in circa 30 minuten gaar op 200 graden Celsius
Snijd de uien in ringen en het spek in blokjes. Smoor dit in de hete boter totdat de uien glazig of lichtgeel zijn. Haal het mengsel van het vuur en laat het even afkoelen.
Verroer de eieren, de room, zout, peper en een theelepel karwijzaad. Vermeng dit met het afgekoelde uienmengsel en verdeel het gelijkmatig over het uitgerolde deeg op het bakblik.
Bak de Zwiebelkuchen in circa 30 minuten gaar op 200 graden Celsius