Recept
« Terug naar recepten
Franse aardbeien taart
PT120M
Franse aardbeien taart
Deze Franse aardbeien taart is lekker voor verjaardagen.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
440 kCal energie
8 Gram eiwit
28 Gram vet
38 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
28 Gram vet
38 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
allerhanden albert hein
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse aardbeien taart te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 *C.
- Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in een keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg.
- Kneed kort met de hand en rol met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van 30 cm.
- Bekleed hiermee de bodem en wanden van de taartvorm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bak in het midden van de oven in ca. 30 minutenlichtbruin en gaar.
- Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur hemaal afkoelen.
- Roer met een vork de mascarpone los in een komen meng de honing erdoor.
- Verdeel over de taartbodem.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Snijd ondertussen de aardbeien in partjes.
- Leg dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm.
- Begin bij de korst en werk naar binnen.
- Doe de kristalsuiker met 2 el water in een steelpan en laat de suiker oplossen.
- Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater.
- Bestrijk de aardbeien ermee met behulp van de bakkwast.
- Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaal 30 minuten stijf worden in de koelkast.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit recept heb ik alleen nog voor mijzelf geprobeerd, ik vond hem erg lekker.
lidy van den berg-schrama zegt: