TIP :
BESTUIF de afgekoelde taart met poedersuiker.
Heerlijk als dessert!
Recept
« Terug naar recepten
Franse appeltaart
PT25M
Franse appeltaart
Een heerlijk franse appeltaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse appeltaart te bereiden
Verwarm de hete-luchtoven voor op 175 graden Celsius.
Klop de boter met 100 gram suiker, 1 eetlepel vanillesuiker en het zout tot een romige massa.
Klop er één voor één de 2 eieren erdoor.
Schep het zelfrijzend bakmeel door de romige massa.
Schil de appelen, steek met een appelboor het klokhuis eruit en snijd de appelen in ½ cm dikke schijven..
Vul de dun ingevette springvorm (28 cm) met het deeg en strijk het glad met een lepel.
Druk de de schijven appel in cirkelvorm iets in het deeg. Eventueel nog kleine stukjes appel tussen de grote schijven, de bodem van de springvorm moet n.l. helemaal bedekt zijn.
Bak de taart in 35 minuten.
Klop de creme-fraiche, de 2 overgebleven eieren, de overige 50 gram suiker en de overige 1 eetlepel vanillesuiker door elkaar. (Onder mekaar roeren met een houten lepel)
Schenk dit mengsel over de appeltaart en laat hem nog 20-25 minuten bakken op de middelste richel van de oven.
Klop de boter met 100 gram suiker, 1 eetlepel vanillesuiker en het zout tot een romige massa.
Klop er één voor één de 2 eieren erdoor.
Schep het zelfrijzend bakmeel door de romige massa.
Schil de appelen, steek met een appelboor het klokhuis eruit en snijd de appelen in ½ cm dikke schijven..
Vul de dun ingevette springvorm (28 cm) met het deeg en strijk het glad met een lepel.
Druk de de schijven appel in cirkelvorm iets in het deeg. Eventueel nog kleine stukjes appel tussen de grote schijven, de bodem van de springvorm moet n.l. helemaal bedekt zijn.
Bak de taart in 35 minuten.
Klop de creme-fraiche, de 2 overgebleven eieren, de overige 50 gram suiker en de overige 1 eetlepel vanillesuiker door elkaar. (Onder mekaar roeren met een houten lepel)
Schenk dit mengsel over de appeltaart en laat hem nog 20-25 minuten bakken op de middelste richel van de oven.