Recept
« Terug naar recepten
Franse ovenschotel
PT30M
Franse ovenschotel
Een heerlijk franse ovenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dolf Schipper
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse ovenschotel te bereiden
Snij de hamlappen in reepjes, kruiden met peper en zout, goed omroeren in de mosterd.
Snipper de paprika, ui en rode peper.
Snij de champignons en de tomaten in partjes.
Maak een mengsel van zout, peper, tijm en karwijzaad.
Smeer de ovenschaal goed in met boter.
Zet de tuinkruiden-bouillon met de witte wijn laag op (2w+2ww).
Braad het vlees goed aan, daarna in de beboterde ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200º C.
In het achtergebleven vet de ui, paprika en peper fruiten tot de uien goud bruin zijn.
Bloem toevoegen en even mee bakken.
Beetje bij beetje de bouillon toevoegen.
Goed blijven roeren tot een mooie dikke saus is ontstaan!
Saus op smaak brengen met het kruidenmengsel.
De saus over het vlees uitsmeren, de champignons er op, vervolgens de tomaten, de kaas en als laatste wat nootmuskaat.
Plaats de schaal in het midden van de oven.
Na 25 min. de bevochtigde baquette naast de schaal in de oven plaatsen en in ca. 8 minuten afbakken (220º C).
Snipper de paprika, ui en rode peper.
Snij de champignons en de tomaten in partjes.
Maak een mengsel van zout, peper, tijm en karwijzaad.
Smeer de ovenschaal goed in met boter.
Zet de tuinkruiden-bouillon met de witte wijn laag op (2w+2ww).
Braad het vlees goed aan, daarna in de beboterde ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200º C.
In het achtergebleven vet de ui, paprika en peper fruiten tot de uien goud bruin zijn.
Bloem toevoegen en even mee bakken.
Beetje bij beetje de bouillon toevoegen.
Goed blijven roeren tot een mooie dikke saus is ontstaan!
Saus op smaak brengen met het kruidenmengsel.
De saus over het vlees uitsmeren, de champignons er op, vervolgens de tomaten, de kaas en als laatste wat nootmuskaat.
Plaats de schaal in het midden van de oven.
Na 25 min. de bevochtigde baquette naast de schaal in de oven plaatsen en in ca. 8 minuten afbakken (220º C).
buddy73 zegt:
Ik heb je recept vrijdag gemaakt, alleen durfde ik het spaanse pepertje er niet in te doen voor mijn vrouw. Ik had zelf van die stokbrookjes met kruidenboter ertussen genomen voor het gemak en jonge echt waar wat was het lekker. Deed me een beetje aan een soort ragout denken zou dat kunnen??
Bedankt in ieder geval
:p:p