Recept
« Terug naar recepten
Franse salade Nicoise
PT40M
Franse salade Nicoise
Een heerlijk franse salade nicoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse salade Nicoise te bereiden
Schil de aardappels,was ze en snijd ze in stukken.Kook de aardappels met wat zout in 20 min.gaar.Maak de haricots verts schoon en kook ze met wat zout in 7 min.gaar.Laat de tonijn uitlekken en haal ze los met een vork en schep de kappertjes,1 el.vinaigrette en de blaadjes van de oregano erdoor.Breng het op smaak met peper en zout.Giet de aardappels af,laat ze even uitdampen en schep de rest van de vinaigrette door de warme aardappels.Kook de eieren in 8 min.hard en laat ze schrikken.Pel en snijd de eieren in vieren.Pel de ui en snijd deze in ringen.Was de sla en laat deze uitlekken.Halveer de artisjokharten en verdeel ze met de sla,haricots verts,ui,eieren en de afgekoelde aardappelen over 4 borden.Schep met een ijstang het tonijnmengsel als een bol op de salade.