KookJij

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

Een heerlijk franse varkenslappen met champignons en spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vleesrecepten
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse varkenslappen met champignons en spekjes te bereiden

1. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de spekjes op zacht vuur uit. Schep de spekjes uit de pan. Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog, bestrooi het vlees met peper en bak het vlees in de achtergebleven olie goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
2. Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Voeg de blokjes varkenslap, witte wijn, kippenbouillon, selderij, tijm, rozemarijn en laurierblad aan het uienmengsel toe.
3. Breng het gerecht aan de kook en laat het vlees ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) met het deksel op de pan gaar stoven. (Bind de saus indien nodig met allesbinder).
4. Garneer de gestoofde varkenslappen met de uitgebakken spekjes en breng het gerecht op smaak met zout.

Lekker met courgette en aardappelpuree.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

henk

henk zegt:
Varkenslappen in stukken gesneden, zout en peper erbij, op hoog vuur daarna ui en knoflook de overige kruiden, weer hoog vuur, vuur laag daarna ketjap, bouillon, 2 tomaten, 50 minuten sudderen met rijst en haricots verts. Lekker...beetje anders..ook met zuurkool, maar dan zuurkool afspoelen, fruiten met ui en tomaat met aardappels.....lekker.
Anna

Anna zegt:
Voor dit gerecht kun je het beste magere hamlappen gebruiken, Tortie.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
tortie

tortie zegt:
Wat voor varkenslappen gebruik je daarvoor?
Varkenshaasjes of andere, ziet er heerlijk uit en ga het na jouw antwoord zondag maken, bedankt.
hlekkerans

hlekkerans zegt:
Lekker!