Recept
« Terug naar recepten
Fregula Sarda
PT50M
Fregula Sarda
Een heerlijk fregula sarda recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fregula Sarda te bereiden
1).Fruit in een grote pan met dikke bodem de uien en knoflook aan in een paar eetlepels olijfolie. Wanneer de uien zacht zijn geworden, doen we de fregula er bij en fruiten die mee.
2).Roeren tot alle fregula korrels omgeven zijn door een laagje olie.
3).Al roerend scheutje voor scheutje de hete bouillon er bij doen en de dan de saffraan.
4).Breng aan de kook
5).Na zo'n 10 minuten is het vocht wel opgenomen en doen we de rozemarijn er bij en de oregano. Doorroeren.
6).De doperwten gaan er bij en weer goed doorroeren.
7).Wanneer de pasta te droog wordt in de pan, dan evt. nog wat extra bouillon er bij doen en wat olie.
8).Breng op smaak met veel peper en ietsje zout, voeg de roomboter toe en doe de helft van de Parmezaan er door.
2).Roeren tot alle fregula korrels omgeven zijn door een laagje olie.
3).Al roerend scheutje voor scheutje de hete bouillon er bij doen en de dan de saffraan.
4).Breng aan de kook
5).Na zo'n 10 minuten is het vocht wel opgenomen en doen we de rozemarijn er bij en de oregano. Doorroeren.
6).De doperwten gaan er bij en weer goed doorroeren.
7).Wanneer de pasta te droog wordt in de pan, dan evt. nog wat extra bouillon er bij doen en wat olie.
8).Breng op smaak met veel peper en ietsje zout, voeg de roomboter toe en doe de helft van de Parmezaan er door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schep in de voorverwarmde borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.