Recept
« Terug naar recepten
Fricandeau met pikant korstje
PT60M
Fricandeau met pikant korstje
Een heerlijk fricandeau met pikant korstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricandeau met pikant korstje te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
In kom ei loskloppen.
Bloem en mix voor fonduesaus toevoegen, tot glad papje roeren.
Vlees inwrijven met zout en peper.
In steelpan boter smelten en in braadslede schenken.
Vlees erin leggen.
Bovenkant bestrijken met eibloempapje.
Vlees in midden van oven in ± 50 min gaar en bruin braden.
Af en toe bedruipen met braadvet.
Vlees op plank leggen en ± 5 min laten rusten.
In plakken snijden en op schaal rangschikken.
In kom ei loskloppen.
Bloem en mix voor fonduesaus toevoegen, tot glad papje roeren.
Vlees inwrijven met zout en peper.
In steelpan boter smelten en in braadslede schenken.
Vlees erin leggen.
Bovenkant bestrijken met eibloempapje.
Vlees in midden van oven in ± 50 min gaar en bruin braden.
Af en toe bedruipen met braadvet.
Vlees op plank leggen en ± 5 min laten rusten.
In plakken snijden en op schaal rangschikken.