Recept
« Terug naar recepten
Friese uiensoep
PT30M
Friese uiensoep
Een heerlijk friese uiensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Friese uiensoep te bereiden
Schil de uien en snijd ze in ringen en fruit ze in de boter tot ze glazig zijn.Bestuif de uien met de bloem en bak deze 1 min.mee.Giet al roerend de bouillon erbij en laat de soep zachtjes 10 min.koken.Voeg naar smaak weinig zout,peper en wat nootmuskaat toe.Voeg de azijn toe en houd de soep warm.Pel en prak de eieren en doe deze in 2 diepe borden.Schep de hete soep erop en bestrooi deze met de geraspte kaas.
Eet de soep met fries roggebrood belegd met rauwe of gekookte ham of met katenspek.
Eet de soep met fries roggebrood belegd met rauwe of gekookte ham of met katenspek.