Recept
« Terug naar recepten
Frisse geglaceerde worteltjes
PT20M
Frisse geglaceerde worteltjes
Een heerlijk frisse geglaceerde worteltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken met Karin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse geglaceerde worteltjes te bereiden
Snij het loof van de wortels en maak ze schoon.
Rooster de karwijzaadjes kort in een droge koekenpan.
Rasp de schil van de (schoongeboende) citroen.
Laat een klontje boter smelten in een wijde pan waar de wortels in passen. Leg de worteltjes erin.
Strooi het karwijzaad erover.
Zet het vuur hoog en schep de wortels een paar keer om.
Voeg een klein bodempje water, de suiker en de sinaasappelrasp toe.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur zachter.
Laat de wortelen beetgaar worden terwijl het vocht verdampt tot een stroperig glanslaagje (zet eventueel het deksel ietsje schuin op de pan).
Rooster de karwijzaadjes kort in een droge koekenpan.
Rasp de schil van de (schoongeboende) citroen.
Laat een klontje boter smelten in een wijde pan waar de wortels in passen. Leg de worteltjes erin.
Strooi het karwijzaad erover.
Zet het vuur hoog en schep de wortels een paar keer om.
Voeg een klein bodempje water, de suiker en de sinaasappelrasp toe.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur zachter.
Laat de wortelen beetgaar worden terwijl het vocht verdampt tot een stroperig glanslaagje (zet eventueel het deksel ietsje schuin op de pan).