Recept
« Terug naar recepten
Frisse groenten met kalfsmedaillon
PT30M
Frisse groenten met kalfsmedaillon
Een heerlijk frisse groenten met kalfsmedaillon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse groenten met kalfsmedaillon te bereiden
Sluimererwten in twee snijden.
Pastinaak schillen met dunschiller en in fijne ringen snijden.
Venkel in dunne reepjes snijden.
Paprika in fijne reepjes snijden.
Houd van de sluimererwten, venkel en paprika een beetje apart om het vlees te vullen.
Wok de groenten gekruid met peper en zout beetgaar aan in olijfolie.
Het vlees vullen met de apart gehouden groenten, vouw het vlees toe en prik vast. Bak deze even bruin aan in een beetje boter. Oven voorverwarmen op 180°C, leg het vlees in een beboterde vuurvaste schotel en bak deze ± 15 min., mag een beetje rosé zijn.
Voor de puree : pastinaak met dunschiller schillen en in dikke blokjes snijden.
Aardappelen schillen en in 4 verdelen ongeveer dezelfde grootte als de pastinaak.
Paprika in zeer kleine blokjes snijden.
Aardappelen en pastinaak beetgaar koken in licht gezouten water. Afgieten en pureren kruiden en beetje olijfolie, paprika en fijngesnipperde bladpeterselie eronder roeren.
Neem twee uitsteek vormen smeer in met boter vul met de puree en leg de tomaatjes erboven op zet ± 5 min. in de oven bij het vlees.
Dresseer alles mooi en zeer warm op bord.
Pastinaak schillen met dunschiller en in fijne ringen snijden.
Venkel in dunne reepjes snijden.
Paprika in fijne reepjes snijden.
Houd van de sluimererwten, venkel en paprika een beetje apart om het vlees te vullen.
Wok de groenten gekruid met peper en zout beetgaar aan in olijfolie.
Het vlees vullen met de apart gehouden groenten, vouw het vlees toe en prik vast. Bak deze even bruin aan in een beetje boter. Oven voorverwarmen op 180°C, leg het vlees in een beboterde vuurvaste schotel en bak deze ± 15 min., mag een beetje rosé zijn.
Voor de puree : pastinaak met dunschiller schillen en in dikke blokjes snijden.
Aardappelen schillen en in 4 verdelen ongeveer dezelfde grootte als de pastinaak.
Paprika in zeer kleine blokjes snijden.
Aardappelen en pastinaak beetgaar koken in licht gezouten water. Afgieten en pureren kruiden en beetje olijfolie, paprika en fijngesnipperde bladpeterselie eronder roeren.
Neem twee uitsteek vormen smeer in met boter vul met de puree en leg de tomaatjes erboven op zet ± 5 min. in de oven bij het vlees.
Dresseer alles mooi en zeer warm op bord.
derbyke zegt: