Recept
« Terug naar recepten
Frisse tzatziki
PT15M
Frisse tzatziki
Een heerlijk frisse tzatziki recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
190 kCal energie
4 Gram eiwit
18 Gram vet
4 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
18 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Allerhande 6 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frisse tzatziki te bereiden
Snijd de munt fijn en houd wat achter voor garnering.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef.
Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika.
Breng op smaak met citroensap, de olie en peper en zout.
Bestrooi met de achtergehouden munt.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
Rasp het vruchtvlees grof en doe het in een zeef.
Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de yoghurt met de komkommer, citroenrasp, knoflook, munt en paprika.
Breng op smaak met citroensap, de olie en peper en zout.
Bestrooi met de achtergehouden munt.
alfons daems zegt:
Groetjes.