Recept
« Terug naar recepten
Fruitcrumble met pistaches
PT45M
Fruitcrumble met pistaches
Een heerlijk fruitcrumble met pistaches recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitcrumble met pistaches te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Vermeng de suiker met de bloem, 100g zachte boter en de pistaches. Zet in de koelkast om op te stijven.
3. Snij de abrikozen en de pruimen in kwartjes. Besprenkel ze met het druivensap. Schil de appel en de peer, snij ze in stukjes. Bak ze in de rest van de boter een paar minuten op een hevig vuur. Voeg er de gedroogde vruchten en het druivensap aan toe. Schep om.
4. Verdeel het mengsel over vier vuurvaste glazen (of kommetjes). Strooi er het crumblemengseltje over.
5. Zet 20 minuten in de warme oven.
6. Lekker met een flinke toef slagroom.
2. Vermeng de suiker met de bloem, 100g zachte boter en de pistaches. Zet in de koelkast om op te stijven.
3. Snij de abrikozen en de pruimen in kwartjes. Besprenkel ze met het druivensap. Schil de appel en de peer, snij ze in stukjes. Bak ze in de rest van de boter een paar minuten op een hevig vuur. Voeg er de gedroogde vruchten en het druivensap aan toe. Schep om.
4. Verdeel het mengsel over vier vuurvaste glazen (of kommetjes). Strooi er het crumblemengseltje over.
5. Zet 20 minuten in de warme oven.
6. Lekker met een flinke toef slagroom.