Recept
« Terug naar recepten
frutti di mare op tomaat
PT30M
frutti di mare op tomaat
Een heerlijk frutti di mare op tomaat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe frutti di mare op tomaat te bereiden
Laat de schaal en schelpdieren ontdooien. Dep ze droog, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout, peper en oregano. Spoel de tomaten af. Snijd de steelaanzet eruit. Snijd de tomaten in dikke plakken. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Spoel het basilicum af. Schud het om in de vergiet of dep het droog en snijd het in reepjes. Laat de mozzarellakaasjes uitlekken en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden. bedek de bodem van 4 ovenschaaltjes met de plakken tomaat. Strooi er peper en zout op en verdeel de plakjes champignons erover. Strooi er basilicum op. Verdeel de mozzarella erover. Zet de schaaltjes in de oven,op het middelste rooster. Gratineer het gerecht 5 min. Roer de bloem en eiwitten door elkaar. Haal de zeevruchten door het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeevruchten er in gedeelten in. Verdeel ze over de ovenschaaltjes en dien het gerecht op.