Recept
« Terug naar recepten
Fryske Dúmkes
PT85M
Fryske Dúmkes
Een heerlijk fryske dúmkes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fryske Dúmkes te bereiden
Roer de boter zacht in een kom. Voeg de suiker en de eieren toe en klop het tot een schuimig geheel.
Zeef de bloem samen met het zout boven de kom en kneed het tot deeg. Laat het anijszaad een kwartiertje weken in een eetlepel warm water. Voeg hierna het anijszaad en de rest van de ingrediënten toe en kneed alles nogmaals goed door.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd hier koekjes uit van 2 bij 4 centimeter en leg deze op de bakplaat.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 150 graden in ongeveer 25 minuten gaar.
Zeef de bloem samen met het zout boven de kom en kneed het tot deeg. Laat het anijszaad een kwartiertje weken in een eetlepel warm water. Voeg hierna het anijszaad en de rest van de ingrediënten toe en kneed alles nogmaals goed door.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Snijd hier koekjes uit van 2 bij 4 centimeter en leg deze op de bakplaat.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 150 graden in ongeveer 25 minuten gaar.