KookJij

Fussilli met ricotta en notencrumble

Een heerlijk fussilli met ricotta en notencrumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fussilli met ricotta en notencrumble te bereiden

1. Plet de ricotta met een vork en doe er de parmezaan, de bloem, een snuifje zout, een eetlepel gehakte peterselie, de eidooier en de geraspte citroenschil bij. Rol van dit mengsel balletjes ter grootte van een noot. Doe ze in een met olie ingevette ovenschaal en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
2. Mix de selderblaadjes met de hete bouillon, 3 eetlepels olie, een eetlepel citroensap en wat zout. Snij de selder in boogjes en fruit deze in olie. Hak de knoflook fijn en mix met het broodkruim in de blender. Bak dit kruim goudbruin in een lepel olijfolie en doe er de gemalen hazelnoten bij.
3. Kook de pasta beetgaar en meng hem met de gefruite selder, de ricottabolletjes en de saus. Strooi er ten slotte de krokante notencrumble over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Lize
Mij lijkt dat al deze recepten van pasta uit het Italiaanse komen.
m.v.g. Bert Allers;)