Recept
« Terug naar recepten
Fussilli met ricotta en notencrumble
PT20M
Fussilli met ricotta en notencrumble
Een heerlijk fussilli met ricotta en notencrumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fussilli met ricotta en notencrumble te bereiden
1. Plet de ricotta met een vork en doe er de parmezaan, de bloem, een snuifje zout, een eetlepel gehakte peterselie, de eidooier en de geraspte citroenschil bij. Rol van dit mengsel balletjes ter grootte van een noot. Doe ze in een met olie ingevette ovenschaal en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
2. Mix de selderblaadjes met de hete bouillon, 3 eetlepels olie, een eetlepel citroensap en wat zout. Snij de selder in boogjes en fruit deze in olie. Hak de knoflook fijn en mix met het broodkruim in de blender. Bak dit kruim goudbruin in een lepel olijfolie en doe er de gemalen hazelnoten bij.
3. Kook de pasta beetgaar en meng hem met de gefruite selder, de ricottabolletjes en de saus. Strooi er ten slotte de krokante notencrumble over.
2. Mix de selderblaadjes met de hete bouillon, 3 eetlepels olie, een eetlepel citroensap en wat zout. Snij de selder in boogjes en fruit deze in olie. Hak de knoflook fijn en mix met het broodkruim in de blender. Bak dit kruim goudbruin in een lepel olijfolie en doe er de gemalen hazelnoten bij.
3. Kook de pasta beetgaar en meng hem met de gefruite selder, de ricottabolletjes en de saus. Strooi er ten slotte de krokante notencrumble over.
bertal zegt:
Mij lijkt dat al deze recepten van pasta uit het Italiaanse komen.
m.v.g. Bert Allers;)