Recept
« Terug naar recepten
Gado Gado van Lonny Gerungan
PT45M
Gado Gado van Lonny Gerungan
Een heerlijk gado gado van lonny gerungan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
NRC 11-08-2011 (Wilbrink)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gado Gado van Lonny Gerungan te bereiden
1).Wrijf voor de katjangsaus de knoflook, lombok en rawits met de katjang, trassi, gula Jawa en evt. zout in een vijzel fijn, tot een homogene pasta.
2).Kook de santen met azijn en het katjangmengsel onder regelmatig roeren tot die dikker wordt en de olie van de santen komt bovendrijven. Houd warm.
3).Snijd de groentes in stukjes van 3 - 4 cm en kook ze al dente in kokend water met wat zout. Giet af en spoel snel met koud water af. Houd apart.
4).Bak de tahu en tempé snel op mooie kleur en snijd ze in kleine blokjes van ± 2 cm groot.
5).Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en verdeel ze kwarten.
6).Drapeer de groentes, tahu, tempé, eieren eventueel aangevuld met sla, bloemkoolroosjes en komkommer op een grote schaal.
7).Lepel de katjangsaus over de inhoud van de schaal en bestrooi ruim met gefrituurde uitjes en emping.
2).Kook de santen met azijn en het katjangmengsel onder regelmatig roeren tot die dikker wordt en de olie van de santen komt bovendrijven. Houd warm.
3).Snijd de groentes in stukjes van 3 - 4 cm en kook ze al dente in kokend water met wat zout. Giet af en spoel snel met koud water af. Houd apart.
4).Bak de tahu en tempé snel op mooie kleur en snijd ze in kleine blokjes van ± 2 cm groot.
5).Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en verdeel ze kwarten.
6).Drapeer de groentes, tahu, tempé, eieren eventueel aangevuld met sla, bloemkoolroosjes en komkommer op een grote schaal.
7).Lepel de katjangsaus over de inhoud van de schaal en bestrooi ruim met gefrituurde uitjes en emping.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt dit gerecht apart eten als snack of gedeelte van de lunch of bij een grotere warme maaltijd als een soort Indonesische salade.