Recept
« Terug naar recepten
Gambas al ajillo
PT30M
Gambas al ajillo
Een heerlijk gambas al ajillo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gambas al ajillo te bereiden
Verwarm de oven voor op 250°c
Garnalen pellen wassen en droogdeppen met keukenpapier
De garnalen met zout peper en citroensap inwrijven en in een ovenschaal leggen
De olijven in plakjes snijden. de knoflook snipperen en dan de olie verhitten
Doe de olijven en knoflook in de hete olie en breng het geheel op smaak met zout en peper
De gekruide olie gelijkmatig verdelen over de garnalen
Verdeel de kaas over de garnalen
Plaats de schaal in de oven en bak ze in 10-15 min gaar
Serveren met wat schijfjes citroen
Garnalen pellen wassen en droogdeppen met keukenpapier
De garnalen met zout peper en citroensap inwrijven en in een ovenschaal leggen
De olijven in plakjes snijden. de knoflook snipperen en dan de olie verhitten
Doe de olijven en knoflook in de hete olie en breng het geheel op smaak met zout en peper
De gekruide olie gelijkmatig verdelen over de garnalen
Verdeel de kaas over de garnalen
Plaats de schaal in de oven en bak ze in 10-15 min gaar
Serveren met wat schijfjes citroen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
joke de ridder zegt:
Zijn minder zacht dus nemen wat minder olie op.
Gr Joke
maria4 zegt:
jaspijk zegt: