Recept
« Terug naar recepten
Gamba's met Knoflook en Dipsaus
PT60M
Gamba's met Knoflook en Dipsaus
Een heerlijk gamba's met knoflook en dipsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba's met Knoflook en Dipsaus te bereiden
*Maak de dipsaus een dag van te voren:
Dooiers klutsen tot lichtgeel en alle ingredienten toevoegen behalve de olie.
Als alles goed is dooreen geklutst in de draaiende machine de olie druppel voor druppel toevoegen tot de saus gaat pakken.Daarna kan de olie sneller worden toegevoegd.De saus moet mooi lobbig zijn.
*We doen in een anti aanbakpan de boter en de olie en laten die goed heet worden.Dan doen we erin de knoflook en de rozemarijn.Als die lekker gaan geuren (dat is vrijwel direct) de garnalen erin en de paprika poeder daarover uitsrooien.Goed roeren.Na ongeveer 3-4 minuten zijn de garnalen goed gekleurd en kunnen ze er uit.
Dooiers klutsen tot lichtgeel en alle ingredienten toevoegen behalve de olie.
Als alles goed is dooreen geklutst in de draaiende machine de olie druppel voor druppel toevoegen tot de saus gaat pakken.Daarna kan de olie sneller worden toegevoegd.De saus moet mooi lobbig zijn.
*We doen in een anti aanbakpan de boter en de olie en laten die goed heet worden.Dan doen we erin de knoflook en de rozemarijn.Als die lekker gaan geuren (dat is vrijwel direct) de garnalen erin en de paprika poeder daarover uitsrooien.Goed roeren.Na ongeveer 3-4 minuten zijn de garnalen goed gekleurd en kunnen ze er uit.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Direct opdienen met de dipsaus