Recept
« Terug naar recepten
Gambasalada met een Chilidressing
PT45M
Gambasalada met een Chilidressing
Een heerlijk gambasalada met een chilidressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gambasalada met een Chilidressing te bereiden
Meng in een diepe kom 6 el olijfolie, 1 1/2 el vissaus en 3 el ketjap manis, voeg de fijngesneden chiiipeper toe.
Breng op smaak met een snufje zeezout.
Pel de garnaIen.
Verwijder de kop en het darmkanaai.
Leg de garnalen in de marinade die hierboven is gemaakt.
Verhit de koekenpan en bak hierin de plakjes bacon. Snijd de gebakken bacon in lange brede reepjes.
Meng in een diepe kom de rêepjes ijsbergsla met de plakjes bosui.
Breng op smaak met 3 el olijfolie en 1 1/2 el balsamico en een snufje zout.
Verdeel de salade over 6 platte borden.
Verhit 3 el olijfoiie in de koekenpan en bak hierin de garnalen.
Voeg de marinade toe.
Leg de gebakken garnalen op de salade.
Druppel er wat bakmarinade overheen.
Garneer met de reepjes gebakken bacon.
Breng op smaak met een snufje zeezout.
Pel de garnaIen.
Verwijder de kop en het darmkanaai.
Leg de garnalen in de marinade die hierboven is gemaakt.
Verhit de koekenpan en bak hierin de plakjes bacon. Snijd de gebakken bacon in lange brede reepjes.
Meng in een diepe kom de rêepjes ijsbergsla met de plakjes bosui.
Breng op smaak met 3 el olijfolie en 1 1/2 el balsamico en een snufje zout.
Verdeel de salade over 6 platte borden.
Verhit 3 el olijfoiie in de koekenpan en bak hierin de garnalen.
Voeg de marinade toe.
Leg de gebakken garnalen op de salade.
Druppel er wat bakmarinade overheen.
Garneer met de reepjes gebakken bacon.
bertal zegt:
Met plezier gedaan, veel succes.:);)m.v.g. Bert