Recept
« Terug naar recepten
Gambaspiesjes
PT180M
Gambaspiesjes
Een heerlijk gambaspiesjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gambaspiesjes te bereiden
1. Pel de scampi's maar laat het staartstukje eraan. Snij ze op de rugzijde van kop tot staart in en verwijder de zwarte darmdraad. Dep ze goed droog. Rijg ze (in de lengte) op lange houten spiesjes. Leg ze naast elkaar op een grote schaal.
2. Spoel het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het in fijne reepjes. Schil en rasp de gemberwortel. Hak de korianderblaadjes. Meng de smaakmakers met de teriyaki-saus, sesamolie, olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
3. Lepel de marinade bij de spiesjes. Zet afgedekt 2 à 3 uur in de koelkast.
4. Laat de spiesjes uitlekken en leg ze 4 tot 5 minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om.
2. Spoel het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het in fijne reepjes. Schil en rasp de gemberwortel. Hak de korianderblaadjes. Meng de smaakmakers met de teriyaki-saus, sesamolie, olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
3. Lepel de marinade bij de spiesjes. Zet afgedekt 2 à 3 uur in de koelkast.
4. Laat de spiesjes uitlekken en leg ze 4 tot 5 minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om.
Chantal zegt: