Recept
« Terug naar recepten
Garbure (Maaltijd-Groentesoep)
PT180M
Garbure (Maaltijd-Groentesoep)
Dit recept komt oorspronkelijk uit de Béarnais, een streek in de Pyreneeeen. De basis wordt gevormd door een bouillon met en van varkensvlees + eenden of ganzenconfit + knollen + kool. Verder kun je er alles in doen, wat je op dat moment kwijt wil.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Joel Robuchon (bekende Franse Chefkok)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garbure (Maaltijd-Groentesoep) te bereiden
- Breng de ham, de pancetta, de peterselie, thijm, laurier en peperkorrels met 2 liter water en 1 fles wijn aan de kook. Schuim de bouillon af en laat hem nog eens 1½ uur trekken.
- Intussen kun je alle groente schoonmaken en in de vereiste grootte snijden.
- Dan gaan we aardappelen, wortelen, meiraapjes koken in de bouillon. Dit laten we dan afkoelen tot we de soep verder gaan afmaken.
- Dan gaan de sperziebonen, kool, tomaten, provinciaalse kruiden in de soep, welke we weer aan de kook brengen.
- Intussen fruiten we ui, knoflook, champignons en prei aan in de olijfolie en als de uien zacht zijn geworden doen we de uien-mix ook bij de soep.
- Nu gaat de cassoulet er ook bij en koken we het geheel nog eens 20 à 30 minuten door.
- Voor het opdienen vissen we de grote stukken vlees uit de soep en snijden die in kleine brokken.
- We verdelen het vlees over de voorverwarmde borden en overgieten die dan met de soep.
- Geef er knapperig brood bij en eventueel nog wat mooie olijfolie.
- Naar smaak de soep bij werken met peper en zeezout.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij een volle witte wijn of een stevige rosé.
Jan A van der Hoeden zegt:
Dat zijn 300 gram uien.
Bedankt.
Jan A.