KookJij

Garnaalkroketjes bij de aperitief

Een heerlijk garnaalkroketjes bij de aperitief recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnaalkroketjes bij de aperitief te bereiden

Maak een roux van de boter en de bloem. Giet er de koude jus van de garnaalkoppen bij en breng aan de kook . Laat 10 minuten al roerend doorkoken. Zet van het vuur en voeg er de geweekte gelatineblaadjes, de garnaaltjes en de geraspte kaas. Spuit de bereiding in lange slierten met een spuitzak en laat ze opstijven in de koelkast. Snij de slierten in stukjes van ongeveer 2 cm en paneer ze "a l'anglaise" (eerst in eiwit met een scheutje olie, water, peper en zout en dan in het paneermeel) Bak de kroketjes ongeveer 3 minuten goudbruin in een frituurpan op 180°c. Serveer met wat gefrituurde peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst