Recept
« Terug naar recepten
Garnaalkroketjes bij de aperitief
PT20M
Garnaalkroketjes bij de aperitief
Een heerlijk garnaalkroketjes bij de aperitief recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnaalkroketjes bij de aperitief te bereiden
Maak een roux van de boter en de bloem. Giet er de koude jus van de garnaalkoppen bij en breng aan de kook . Laat 10 minuten al roerend doorkoken. Zet van het vuur en voeg er de geweekte gelatineblaadjes, de garnaaltjes en de geraspte kaas. Spuit de bereiding in lange slierten met een spuitzak en laat ze opstijven in de koelkast. Snij de slierten in stukjes van ongeveer 2 cm en paneer ze "a l'anglaise" (eerst in eiwit met een scheutje olie, water, peper en zout en dan in het paneermeel) Bak de kroketjes ongeveer 3 minuten goudbruin in een frituurpan op 180°c. Serveer met wat gefrituurde peterselie.