Recept
« Terug naar recepten
Garnalen in Mojo de Ajo
PT60M
Garnalen in Mojo de Ajo
Mojo de ajo zou je kunnen vertalen (uit het Spaans) als saus met knoflook.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen in Mojo de Ajo te bereiden
- Doe de olijf olie in een pannetje met de ui, knoflook, zout en peper en zet dat op een middelhoogvuur tot de uienen en knoflook zacht zijn geworden..
- Haal de pan van het vuur en roer de peterselie er door en zet dan nog even op een kaag vuurtje om weer op temperatuur te komen.
- Wrijf de garnalen in met zout en peper na ingesmeerd te hebben met rijstolie en leg ze dan in de vet gemaakte hete grillpan. Laat de garnalen 2 tot 2 en een halve minuut per zijde garen in de grillpan.
- Doe dan de garnalen in de pan met de uien-knoflook olie. Verdeel de garnalen en de mojo de ajo over de bordjes en bestrooi met de gesnipperde lomboks.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij een glas witte wijn (mijn voorkeur gaat uit naar een droge Kabinett of Spaetlese Riesling).