DIEN OP :
Verdeel de garnalen met rozijnen over de glazen, strooi de vers geroosterde pijnboompitten er over en versier met wat groen.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen in zure uien met rozijnen
PT225M
Garnalen in zure uien met rozijnen
Een heerlijk garnalen in zure uien met rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
225 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen in zure uien met rozijnen te bereiden
1).Doe de schoongemaakte garnalen in een kom.
2).Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zijn. Doe dan de knoflook er bij en laat meefruiten tot ze een aroma afgeven.
3).De rozijnen mogen 10 minuten in de wijnazijn staan te trekken.
4).Nu is het moment gekomen om de citroenrasp, het citroensap, de suiker, de lombok, peper en Nam Pla toe te voegen en het geheel zo lang te fruiten dat in ieder geval de suiker volledig is opgelost en de rozijnen een minuutje hebben kunnen meebakken.
5).De inhoud van de bakpan kan vervolgens worden gegoten over de garnalen. Regelmatig roeren en minimaal 3 uur koelen in de ijskast (wel regelmatig blijven roeren).
6).Op kamer temperatuur laten komen alvorens op te dienen.
2).Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit daarin de uien aan tot ze glazig zijn. Doe dan de knoflook er bij en laat meefruiten tot ze een aroma afgeven.
3).De rozijnen mogen 10 minuten in de wijnazijn staan te trekken.
4).Nu is het moment gekomen om de citroenrasp, het citroensap, de suiker, de lombok, peper en Nam Pla toe te voegen en het geheel zo lang te fruiten dat in ieder geval de suiker volledig is opgelost en de rozijnen een minuutje hebben kunnen meebakken.
5).De inhoud van de bakpan kan vervolgens worden gegoten over de garnalen. Regelmatig roeren en minimaal 3 uur koelen in de ijskast (wel regelmatig blijven roeren).
6).Op kamer temperatuur laten komen alvorens op te dienen.