Recept
« Terug naar recepten
Garnalen met knoflook en chilipeper
PT20M
Garnalen met knoflook en chilipeper
Een heerlijk garnalen met knoflook en chilipeper recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen met knoflook en chilipeper te bereiden
Was de garnalen goed. Laat ze een tijdje in een zeef uitlekken en dep ze goed droog. Doe de garnalen in een kom. Voeg cayennepeper, peper, zout en chilipeper toe. Vermeng alles goed. U kunt de garnalen tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Zet een karhai (wok of koekenpan) met de olie op een halfhoog tot hoog vuur. Doe, als de olie heet is, het mosterdzaad erin. Voeg zodra de zaadjes gaan springen, een kwestie van seconden, de knoflook toe en roer één of twee keer. Doe nu de garnalen en kerrieblaadjes in de pan en roerbak. Voeg de geraspte tomaat toe en roerbak een paar keer. Draai het vuur iets lager en laat de garnalen zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot ze ondoorschijnend zijn, dat duurt 2-3 minuten.
Serveer ze direct.