Recept
« Terug naar recepten
Garnalen onder een dakje met peterselieroom
PT60M
Garnalen onder een dakje met peterselieroom
Een heerlijk garnalen onder een dakje met peterselieroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen onder een dakje met peterselieroom te bereiden
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, zet koel weg.
Neem 8 velletjes bladerdeeg, snij deze diagonaal door zodat 16 driehoekjes ontstaan.
Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bak af in een oven op circa 180º gedurende 12 minuten. Laat even nadrogen in de oven. Snij ze overlangs door en leg weg.
Was en droog de peterselie. Pluk de blaadjes en draai in de keukenmachine met de gepelde sjalotten en knoflook zeer fijn. Voeg tijdens het draaien een scheut mooie olijfolie toe.
Voeg op het laatst circa 40 cl. koksroom toe en draai nog even door. Op smaak brengen met peper en zout en wegzetten.
Zet borden warm. Verwarm de bladerdeeg driehoekjes nog even in de oven.
Bloem de garnalen en bak in ruim olijfolie gaar.
Maak ondertussen de peterselieroom warm.
Zorg ervoor dat die niet te dik is. Eventueel nog wat koksroom toevoegen.
Leg op ieder bord het bodempje van het bladerdeeg driehoekje.
Verdeel daarop de gebakken garnalen. Leg het dekseltje erop.
Giet de saus over het bord en serveer.
Neem 8 velletjes bladerdeeg, snij deze diagonaal door zodat 16 driehoekjes ontstaan.
Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bak af in een oven op circa 180º gedurende 12 minuten. Laat even nadrogen in de oven. Snij ze overlangs door en leg weg.
Was en droog de peterselie. Pluk de blaadjes en draai in de keukenmachine met de gepelde sjalotten en knoflook zeer fijn. Voeg tijdens het draaien een scheut mooie olijfolie toe.
Voeg op het laatst circa 40 cl. koksroom toe en draai nog even door. Op smaak brengen met peper en zout en wegzetten.
Zet borden warm. Verwarm de bladerdeeg driehoekjes nog even in de oven.
Bloem de garnalen en bak in ruim olijfolie gaar.
Maak ondertussen de peterselieroom warm.
Zorg ervoor dat die niet te dik is. Eventueel nog wat koksroom toevoegen.
Leg op ieder bord het bodempje van het bladerdeeg driehoekje.
Verdeel daarop de gebakken garnalen. Leg het dekseltje erop.
Giet de saus over het bord en serveer.