Het kan dienen als een voorgerecht bij het diner of als hoofdgang bij de lunch.
Drink er een stevige droge Provençaalse Rosé-wijn bij.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen op zijn Marseillaans met Rouille
PT60M
Garnalen op zijn Marseillaans met Rouille
Uit Zuid Frankrijk kennen we vele recepten van vis-schaaldieren en schelpdieren. Denk bv aan Bouillabaisse.
Er is ook een recept met garnalen, dat daar enigszins aan doet denken; Marseillaanse garnalen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen op zijn Marseillaans met Rouille te bereiden
- Maak eerst de rouille: doe alle ingredienten voor de rouille in een kom en klop die flink door elkaar tot een homogene massa is verkregen. Zet de rouille op een koele plek apart.
- In een grote pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie verhitten en daarin aanfruiten de snippers venkel en ui en roeren tot die zacht zijn geworden en glazig.
- Voeg dan toe de knoflook, de sinaasappel zeste en de kruidnagelpoeder, roer tot de geuren uit de pan schieten.
- Voeg dan de wijn toe en kook die bijna geheel in.
- Voeg dan toe de fumet, de tomaat, de saffraan en 250 cc heet water en breng het geheel aan de kook.
- Voeg zeezout en peper toe naar smaak en laat het geheel voor de helft inkoken.
- Tenslotte gaan de garnalen er bij in de pan en laat die in 5 - 8 minuten eventjes garen, tot ze roze zijn geworden.
- Serveer er dunne toast bij ruim besmeerd met de rouille Haal wel eerst de stukjes zeste uit het gerecht.