KookJij

Garnalen op zijn Marseillaans met Rouille

Uit Zuid Frankrijk kennen we vele recepten van vis-schaaldieren en schelpdieren. Denk bv aan Bouillabaisse. Er is ook een recept met garnalen, dat daar enigszins aan doet denken; Marseillaanse garnalen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Belgische vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen op zijn Marseillaans met Rouille te bereiden

  1. Maak eerst de rouille: doe alle ingredienten voor de rouille in een kom en klop die flink door elkaar tot een homogene massa is verkregen. Zet de rouille op een koele plek apart.
  2. In een grote pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie verhitten en daarin aanfruiten de snippers venkel en ui en roeren tot die zacht zijn geworden en glazig.
  3. Voeg dan toe de knoflook, de sinaasappel zeste en de kruidnagelpoeder, roer tot de geuren uit de pan schieten.
  4. Voeg dan de wijn toe en kook die bijna geheel in.
  5. Voeg dan toe de fumet, de tomaat, de saffraan en 250 cc heet water en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg zeezout en peper toe naar smaak en laat het geheel voor de helft inkoken.
  7. Tenslotte gaan de garnalen er bij in de pan en laat die in 5 - 8 minuten eventjes garen, tot ze roze zijn geworden.
  8. Serveer er dunne toast bij ruim besmeerd met de rouille                                                                                                                 Haal wel eerst de stukjes zeste uit het gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het kan dienen als een voorgerecht bij het diner of als hoofdgang bij de lunch.
Drink er een stevige droge Provençaalse Rosé-wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst