Recept
« Terug naar recepten
Garnalenbroodjes
PT30M
Garnalenbroodjes
Een heerlijk garnalenbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
24st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenbroodjes te bereiden
Vermeng de garnalen met de viskruiden.
Ontdooi de plakken bladerdeeg, bestrooi ze aan beide zijden met bloem om plakken te voorkomen en rol ze in de lengte uit totdat ze 1,5 keer zo groot zijn. Snij elke plak in de lengte doormidden en verdeel elk gedeelte in 3 stukken. Scheur elke plak ham in 8 stukjes.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Beboter een bakblik en bestuif deze met bloem.
Leg een stukje ham en een garnaal op elk bladerdeegvierkantje, maak de randen wat nat en vouw de pakjes als een envelop goed dicht . Leg de broodjes met de naden naar beneden op het bakblik en bak de garnalenbroodjes 15 minuten .
Ontdooi de plakken bladerdeeg, bestrooi ze aan beide zijden met bloem om plakken te voorkomen en rol ze in de lengte uit totdat ze 1,5 keer zo groot zijn. Snij elke plak in de lengte doormidden en verdeel elk gedeelte in 3 stukken. Scheur elke plak ham in 8 stukjes.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Beboter een bakblik en bestuif deze met bloem.
Leg een stukje ham en een garnaal op elk bladerdeegvierkantje, maak de randen wat nat en vouw de pakjes als een envelop goed dicht . Leg de broodjes met de naden naar beneden op het bakblik en bak de garnalenbroodjes 15 minuten .