Recept
« Terug naar recepten
Garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes)
PT120M
Garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes)
Een heerlijk garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenkroketjes (16 kleine kroketjes) te bereiden
Verhit de boter en bak hierin het sjalotje zachtjes 3 min.Voeg de bloem toe en roer de bloem al roerend 1 min.Schenk 1 dl. fond erbij en roer het goed met een garde tot de saus begint te binden.Voeg al roerend nog 1 dl.fond toe en breng de saus aan de kook.Voeg peper,zout en nootmuskaat naar smaak toe en roer de garnalen erdoor.Strijk de ragout uit in een bord,laat afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens 1 uur in de koelkast laten opstijven.Verdeel de stijve ragout in 16 balletjes en rol deze uit tot kleine kroketjes.Rol de kroketjes eerst door de bloem,dan door het ei en tot slot door de paneermeel.(als je de kroketjes wilt invriezen deze dan niet frituren)Verhit de olie tot 180C en frituur hierin per keer 4-5 kroketjes in 4 min.goudbruin.Neem de kroketjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.Dit dit nog een paar keer tot alle kroketjes gebakken zijn.Schep de peterselie in de frituurpan maar pas op want het spettert flink.De peterselie is klaar zodra de olie bijna is uitgebruist.Laat de petereselie uitlekken op keukenpapier en serveer het bij de kroketjes.
Lekker met div.sausjes.
Lekker met div.sausjes.
Monique zegt: