Recept
« Terug naar recepten
Garnalenkroketjes met een cocktail van koningskrab
PT60M
Garnalenkroketjes met een cocktail van koningskrab
Een heerlijk garnalenkroketjes met een cocktail van koningskrab recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Misset
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenkroketjes met een cocktail van koningskrab te bereiden
Voor de kroketjes:
Maak van de boter en bloem een roux. Schenk de bouillon er op en maak er een gladde `pasta` van. Voeg de groenten, kruiden en garnalen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en vorm er daarna kroketjes van (ca. 8 cm lang). Paneer ze door ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de paneermeel te halen. Bewaar tot gebruik in de koelkast (Kroketjes die je niet gebruikt, kunnen uitstekend ingevroren worden).
Voor de cocktail:
Pluk het krabvlees. Snijd de bieslook fijn, de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Vermeng alle ingrediënten met een lepel cocktailsaus. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Schep de krabcocktail in een glas. Frituur de kroketjes een paar minuten in olie van 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de peterselie in een paar seconden knapperig. Laat ook uitlekken en bestrooi met peper en zout.
Serveertips
Zet, zoals op de foto, het glas met de cocktail op een bord en leg 2 kroketjes er naast. Garneer met de peterselie. Serveer direct.
Maak van de boter en bloem een roux. Schenk de bouillon er op en maak er een gladde `pasta` van. Voeg de groenten, kruiden en garnalen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en vorm er daarna kroketjes van (ca. 8 cm lang). Paneer ze door ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de paneermeel te halen. Bewaar tot gebruik in de koelkast (Kroketjes die je niet gebruikt, kunnen uitstekend ingevroren worden).
Voor de cocktail:
Pluk het krabvlees. Snijd de bieslook fijn, de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Vermeng alle ingrediënten met een lepel cocktailsaus. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Schep de krabcocktail in een glas. Frituur de kroketjes een paar minuten in olie van 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de peterselie in een paar seconden knapperig. Laat ook uitlekken en bestrooi met peper en zout.
Serveertips
Zet, zoals op de foto, het glas met de cocktail op een bord en leg 2 kroketjes er naast. Garneer met de peterselie. Serveer direct.