Recept
« Terug naar recepten
Garnalenpotje uit de oven met verse kruiden en roo
PT60M
Garnalenpotje uit de oven met verse kruiden en roo
Een heerlijk garnalenpotje uit de oven met verse kruiden en roo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
frans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenpotje uit de oven met verse kruiden en roo te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereidingswijze
Pel de garnalen en verwijder de zwarte nerf. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Smoor hierin de prei en knoflook 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak deze 1-2 minuten gaar en roze. Haal de garnalen uit de pan en houd ze apart. Zeef de bloem boven de pan en bak 1 min. Tot een roux. Voeg de bouillon en wijn toe, breng alles al roerend aan de kook en laat de 10 minuten zachtjes koken tot de saus bijna is verdampt. Roer de slagroom erdoor, breng alles aan de kook, draai het vuur lager en laat de saus 20 minuten zachtjes koken tot de vloeistof voor de helft is ingekookt. Roer het citroensap, de kruiden en mosterd erdoor.
Verdeel de helft van de saus gelijkmatig over vier ovenbakjes met een volume van elk 250 ml. Verdeel de garnalen over de bakjes en giet er de rest van de saus over.
Snijd de ellen bladerdeeg in zes ronde stukjes die net iets groter zijn dan de rand van de ovenbakjes. Leg de deegvelletjes over de ovenbakjes en druk de randen stevig aan. Bak de garnalenportjes 20 minuten of tot het deeg knapperig en goudbruin is geworden. Geef er een salade of brood bij.
Bereidingswijze
Pel de garnalen en verwijder de zwarte nerf. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Smoor hierin de prei en knoflook 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak deze 1-2 minuten gaar en roze. Haal de garnalen uit de pan en houd ze apart. Zeef de bloem boven de pan en bak 1 min. Tot een roux. Voeg de bouillon en wijn toe, breng alles al roerend aan de kook en laat de 10 minuten zachtjes koken tot de saus bijna is verdampt. Roer de slagroom erdoor, breng alles aan de kook, draai het vuur lager en laat de saus 20 minuten zachtjes koken tot de vloeistof voor de helft is ingekookt. Roer het citroensap, de kruiden en mosterd erdoor.
Verdeel de helft van de saus gelijkmatig over vier ovenbakjes met een volume van elk 250 ml. Verdeel de garnalen over de bakjes en giet er de rest van de saus over.
Snijd de ellen bladerdeeg in zes ronde stukjes die net iets groter zijn dan de rand van de ovenbakjes. Leg de deegvelletjes over de ovenbakjes en druk de randen stevig aan. Bak de garnalenportjes 20 minuten of tot het deeg knapperig en goudbruin is geworden. Geef er een salade of brood bij.