Recept
« Terug naar recepten
Gateau Breton (Bretontaart, boterkoek)
PT40M
Gateau Breton (Bretontaart, boterkoek)
Een heerlijk gateau breton (bretontaart, boterkoek) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Nigella Lawson - How to be a domestic goddess
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gateau Breton (Bretontaart, boterkoek) te bereiden
Verwarm de voor oven op 190°C.
Vet de boterkoekspringvorm in.
Meng de theelepel eidooier met de theelepel water.
Doe de gezeefde bloem, fijne kristal suiker, 6 eidooiers en de blokje roomboter in een beslagkom.
Laat de deeghaak van je keukenmachine langzaam brommen tot je een glad, goudkleurig deeg hebt.
Doe het beslag in de springvorm en druk het deeg plat met een met bloem bestoven hand.
Kwast het deeg met de eidooier watermengsel.
Trek met een vork een mooi patroon in de boterkoek.
Zet de boterkoek 15 minuten in de oven op 190°C.
Temper dan de temperatuur naar 180°C en bak de boterkoek nog ongeveer 25 minuten.
Laat de boterkoek volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.
Vet de boterkoekspringvorm in.
Meng de theelepel eidooier met de theelepel water.
Doe de gezeefde bloem, fijne kristal suiker, 6 eidooiers en de blokje roomboter in een beslagkom.
Laat de deeghaak van je keukenmachine langzaam brommen tot je een glad, goudkleurig deeg hebt.
Doe het beslag in de springvorm en druk het deeg plat met een met bloem bestoven hand.
Kwast het deeg met de eidooier watermengsel.
Trek met een vork een mooi patroon in de boterkoek.
Zet de boterkoek 15 minuten in de oven op 190°C.
Temper dan de temperatuur naar 180°C en bak de boterkoek nog ongeveer 25 minuten.
Laat de boterkoek volledig afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.