KookJij

Gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim

Een heerlijk gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim te bereiden

Snij de groene asperges in grove stukken. Blancheer ze samen met de jonge spinazie en spoel onder ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden.

Maak de witte asperges schoon, verwijder het harde gedeelte en kook ze beetgaar. Snij ze in stukken.

Kook een ei zacht.

Mix de volle melk met een staafmixer op hoge snelheid, tot er een mooie schuimkraag ontstaat.


Mix asperges en spinazie fijn, samen met de kippenbouillon, het zachtgekookte ei en 1 dl melk. Breng op smaak met zout en peper, en enkele druppels citroensap.


Verdeel de koude soep over de borden en werk ze af met de witte asperges. Lepel vlak voor het serveren een lepeltje melkschuim over de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst