KookJij

Gazpacho van komkommer en munt

Een heerlijk gazpacho van komkommer en munt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 25 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho van komkommer en munt te bereiden

Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitten. Snijd ½ komkommer in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de overige komkommers grof.
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd 1 paprika in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de tweede paprika grof.
Snipper de knoflook.
Hak de muntblaadjes (van 2 takjes) fijn, vermeng ze met de komkommerblokken. Zet koel weg.
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine met de rest van de munt, olijfolie, azijn, kefir, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met komkommerblokken en een blad munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

arnoniem

arnoniem zegt:
@Sonja volgens mij is een scheutje genoeg; anders wordt het overheersend. Wat ik zelf lekkerder vind trouwens is geen kefir gebruiken, maar een scheut (verse) sinaasappelsap.
Sonja

Sonja zegt:
Wil graag dit recept uit proberen
maar de hoeveelheid kefir is vergeten.