KookJij

Gebak van Hamlappen (Ingepakte Pasteitjes)

Een heerlijk gebak van hamlappen (ingepakte pasteitjes) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebak van Hamlappen (Ingepakte Pasteitjes) te bereiden

1).Verhit 40 gram boter in een anti aanbakpan en fruit daarin aan de ui, knoflook en salie, tot de ui zacht is en begint te bruinen.
2).Roer dan de appelperenstroop er door en dan de geraspte appel en zet even apart.
3).Doe door het grof gehakte vlees (doe dat pulserend in de blender) de mosterd, zout, peper en het appelstroopperen-
mengsel.
4).Verdeel dat in 4 delen.
5).Leg op een vochtige keukendoek 1 vel filo deeg gereed en smeer dat in met gesmolten boter. Leg hierop een tweede vel en smeer dat ook in met boter.
6).Leg op het ingesmeerde dubbelvel aan de onderzijde een 1/4 deel van het vlees mengsel en rol het vlees als een pakketje in de filo vellen.
7).Doe het zelfde met de rest van de filovellen, boter en vlees.
8).Besmeer een bakblik met wat boter en leg hierop een stuk bakpapier en bestrijk dat ook met boter. Zet nu de 4 pakketjes op het bakpapier, bestrijk die ook met boter en schuif het bakblik in de oven gedurende 15 à 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt dit zo eten, of netjes aangekleed met een passende saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst