KookJij

Gebakken aardappelen met paprikapoeder

Een heerlijk gebakken aardappelen met paprikapoeder recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Tapas Kookboek en een beetje van mijzelf.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken aardappelen met paprikapoeder te bereiden

Meng de kruiden in een bakje en zet deze aan de kant. Snij de aardappelen in partjes (wel even zand vrij maken). Schenk een laagje olie in de koekenpan/wokpan (ca. 2 cm). Bak de partjes gaar en goudbruin. Schep ze zo nu en dan om. Schep de partjes uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze in een bak en strooi de kruiden er over. Schep de aardappelpartjes zorgvuldig om.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

henryk

henryk zegt:
Omdat ik altijd van de gebakken aardappels ben met rozemarijn heb ik besloten jouw recept uit te proberen. Heb de wokpan van Kim Ho uit de kast gehaald en vet gebruikt van geurloze kokosvet en echte reusel!. Ja niet iedereen doet dat denk ik maar ik had het in huis dus maar proberen. Vervolgens voorgekookte aardappeltjes frituren onder toevoeging van cayennepeper en paprikapoeder. Geproeft, zout bijgevoegd en ook versgemalen peper en gemalen paddestoelen. Ik denk dat ik de rozemarijn mis en hak wat gedroogde rozemarijn erbij een laat maar weer lekker doorfrituren.
Na een kwartier val je om van smaakgenot: alles heerlijk knapperig met veel smaak juist door de toevoegingen. Ga dit vaker zo doen!!:D