Recept
« Terug naar recepten
Gebakken aardappelschijfjes en gepaneerde kip op een bedje sla
PT45M
Gebakken aardappelschijfjes en gepaneerde kip op een bedje sla
Lekker met aardappelschijfjes, maar uiteraard ook met dikke frieten!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken aardappelschijfjes en gepaneerde kip op een bedje sla te bereiden
- Kook de aardappelen gaar. Giet af en schil ze. Snij de gekookte aardappelen in schijfjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los. Meng het paneermeel met de tijmblaadjes en de paprika en kruid met peper en zout. Haal de kippenfilets door de bloem, het ei en tot slot door het paneermeel. Bak het vlees in wat olijfolie, in een pan op een zacht vuur. Snij daarna in dikke plakken.
- Meng de yoghurt met de mosterd en een scheut olijfolie en breng op smaak met wat zout. Verdeel de sla over de borden. Schik hierop de aardappelschijfjes en de gepaneerde kip en werk af met de saus. Dien onmiddellijk op.