Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Aardappeltjes (Spaanse Stijl)
PT60M
Gebakken Aardappeltjes (Spaanse Stijl)
Net even wat anders
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Aardappeltjes (Spaanse Stijl) te bereiden
- Bak de blokjes chorizo goed uit in de anti aanbak pan.
- Gooi het door een zeef en vang de olie op. (gooi de rest weg)
- Doe bij het chorizo vet nog eens 2 eetlepels olijfolie en mix daarin de knoflook, de gerookte paprika en het tomatenconcentraat.
- Roer daardoor de stukjes aardappel (ten overvloede:ongekookt) en zorg dat alle stukjes bedekt zijn met de tomatenmix.
- Spreid dit uit op een bakblik en schuif dit in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.
- Trek het bakblik er even uit en besprenkel de aardappeltjes met limoensap en maal er flink wat peper over en strooi er evt. wat zeezout over en zet het weer ongeveer 5 minuten terug in de oven.
- Vlak voor het opdienen de gesnipperde platte peterselie er over strooien.
- Geef dit bij een stukje gegrilld vlees en een groene salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Eigenlijk smaakt hierbij alle rode wijn goed.
Jan A van der Hoeden zegt:
Monique, Ja, de volledig uitgebakken chorizoworst gooi je weg, daar kun je niet meer zo veel mee.
Jan A.