Recept
« Terug naar recepten
Gebakken appeltjes
PT15M
Gebakken appeltjes
Een heerlijk gebakken appeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken appeltjes te bereiden
Meng de basterdsuiker met de kaneel en de vanillesuiker in een kom. Voeg hier de partjes appel aan toe en roer het geheel door, zodat alle partjes omhuld zijn met het suikermengsel.
Smelt in een koekenpan de boter, maar laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is, voeg je het appelmengsel toe en laat het zachtjes bakken (ongeveer 5 minuten). Na het bakken moeten de appeltjes zacht zijn, maar nog wel in partjes (geen moes van maken).
Smelt in een koekenpan de boter, maar laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is, voeg je het appelmengsel toe en laat het zachtjes bakken (ongeveer 5 minuten). Na het bakken moeten de appeltjes zacht zijn, maar nog wel in partjes (geen moes van maken).
mvr.De smedt zegt: