Wie zelf geen goda masala wil maken kan garam masala gebruiken (overal te koop in Oosterse winkels). Het smaakt iets minder zoet.
Het oorspronkelijk zeer populair gerecht is met Tondli, tendli, tendlim, tindora (naar gelang welke streektaal) een Indische gladde variant van augurk.
uit het Engels vertaald en aangepast recept voor de Kookclub Terroir d’Anvers 09/08/2011
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken augurken met rijst:Tondli - of Kovakai Bhaat
PT35M
Gebakken augurken met rijst:Tondli - of Kovakai Bhaat
Een heerlijk gebakken augurken met rijst:tondli - of kovakai bhaat recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Leo Daman
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.khanakhazana.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken augurken met rijst:Tondli - of Kovakai Bhaat te bereiden
Was de rijst, laat uitekken en zet even opzij.
Wrijf de augurken met grof zout om de stekeltjes te verwijderen.
Snijd ze in de lengte in 2. Pel de ui en snijd grof.
Snijd de pepertjes overlangs en haal de zaden er uit, snijd ze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan. Voeg de ui, korianderpoeder, kaneel, groene pepertjes, (hing).
Fruit tot de ui tot hij licht bruin begint te worden.
Voeg er vervolgens de augurken bij en fruit 2 minuten.
Kook op middelmatig vuur.
Voeg de rijst toe en bak een minuut mee, voeg het water toe.
Wanneer het begint te koken voeg dan de Goda masala & zout toe.
Roer goed en kook ± 20 minuten tot de rijst gaar is.
Serveer warm, versier met korianderblad en geroosterde cashewnoten.
Overgiet eventuel met gesmolten boter.
Tondli Bhaat is klaar.
Wrijf de augurken met grof zout om de stekeltjes te verwijderen.
Snijd ze in de lengte in 2. Pel de ui en snijd grof.
Snijd de pepertjes overlangs en haal de zaden er uit, snijd ze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan. Voeg de ui, korianderpoeder, kaneel, groene pepertjes, (hing).
Fruit tot de ui tot hij licht bruin begint te worden.
Voeg er vervolgens de augurken bij en fruit 2 minuten.
Kook op middelmatig vuur.
Voeg de rijst toe en bak een minuut mee, voeg het water toe.
Wanneer het begint te koken voeg dan de Goda masala & zout toe.
Roer goed en kook ± 20 minuten tot de rijst gaar is.
Serveer warm, versier met korianderblad en geroosterde cashewnoten.
Overgiet eventuel met gesmolten boter.
Tondli Bhaat is klaar.
terroir zegt: