KookJij

Gebakken brusselslof met geitenkaas

Een heerlijk gebakken brusselslof met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken brusselslof met geitenkaas te bereiden

warm de oven voor. Snij de witlof doormidden en verwijder de harde kern. Kook de reist of de macaroni volgens de voorschriften. Verwarm boter of olie in de koekenpan en bak hier de witlof in, eerst met de platte kant mooi goud bruin. (4 à 5 min). Draai ze daarna om. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in de oven in ± 5 min mooi bruin. Verwarm in tussen de druiven .

Leg op ieder bord 5 vingers witlof in een stervorm. Leg in het midden de geitenkaas er op. Op de geitenkaas een eetlepel honing. Tussen de witlof vingers de rijst of de macarini. Drapeer hier de druiven overheen.
Zet het gerecht nog even voor 5 min in de oven 180 graden.
zout en peper naar behoefte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ikke

ikke zegt:
Wellicht is dit wel een lekker recept.