Recept
« Terug naar recepten
Gebakken brusselslof met geitenkaas
PT30M
Gebakken brusselslof met geitenkaas
Een heerlijk gebakken brusselslof met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marinus rugenbrink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken brusselslof met geitenkaas te bereiden
warm de oven voor. Snij de witlof doormidden en verwijder de harde kern. Kook de reist of de macaroni volgens de voorschriften. Verwarm boter of olie in de koekenpan en bak hier de witlof in, eerst met de platte kant mooi goud bruin. (4 à 5 min). Draai ze daarna om. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in de oven in ± 5 min mooi bruin. Verwarm in tussen de druiven .
Leg op ieder bord 5 vingers witlof in een stervorm. Leg in het midden de geitenkaas er op. Op de geitenkaas een eetlepel honing. Tussen de witlof vingers de rijst of de macarini. Drapeer hier de druiven overheen.
Zet het gerecht nog even voor 5 min in de oven 180 graden.
zout en peper naar behoefte.
Leg op ieder bord 5 vingers witlof in een stervorm. Leg in het midden de geitenkaas er op. Op de geitenkaas een eetlepel honing. Tussen de witlof vingers de rijst of de macarini. Drapeer hier de druiven overheen.
Zet het gerecht nog even voor 5 min in de oven 180 graden.
zout en peper naar behoefte.
ikke zegt: