Recept
« Terug naar recepten
Gebakken duivenborst met frisse , ( zie opm)
PT25M
Gebakken duivenborst met frisse , ( zie opm)
Een heerlijk gebakken duivenborst met frisse , ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken duivenborst met frisse , ( zie opm) te bereiden
Bak de dobbelsteentjes brood in de olijfolie goudbruin.
Laat ze uilekken op keukenpapier.
Klop een dressing van de azijn, notenolie, ui, zout en peper.
Bestrooi de duivenborsten met zout en peper en bak ze in de boter om en om bruin, ca 2 min. aan elke kant.
Haal het vlees uit de pan en laat het 4 min. rusten.
Snijd de duivenborsten in schuine plakken.
Leg op elk bord een bergje sla en een paar plakken duivenborst.
Schenk een beetje dressing over de salade en garneer het gerecht met de croutons, geroosterde pijnboompitten en reepjes paprika.
Laat ze uilekken op keukenpapier.
Klop een dressing van de azijn, notenolie, ui, zout en peper.
Bestrooi de duivenborsten met zout en peper en bak ze in de boter om en om bruin, ca 2 min. aan elke kant.
Haal het vlees uit de pan en laat het 4 min. rusten.
Snijd de duivenborsten in schuine plakken.
Leg op elk bord een bergje sla en een paar plakken duivenborst.
Schenk een beetje dressing over de salade en garneer het gerecht met de croutons, geroosterde pijnboompitten en reepjes paprika.
bertal zegt:
Natuurlijk is dit recept van 't Hof van Gelre en komt uit het boek van Joyce Huisman
( Wild).
Maar is ook door onze kookclub klaargemaakt.
slappe kritiek.
m.v.g. Bert Allers