Recept
« Terug naar recepten
Gebakken eieren met ratatouille
PT25M
Gebakken eieren met ratatouille
Een heerlijk gebakken eieren met ratatouille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken eieren met ratatouille te bereiden
Verhit de olijfolie in een hapjespan op een matig hoog vuur.
Voeg de ui, rode paprika, groene peper en knoflook in de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 tot 7 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg de tomaten, courgette, aubergine toe en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten, het toevoegen van water als nodig is.
Breng op smaak met zout en peper.
Dit kan tot 2 dagen vooruit gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.
Verwarm de oven voor op grillen
Als de ratatouille vooruit is gemaakt en koud is, opnieuw opwarmen op matig vuur.
Schep ongeveer ½ kopje van de ratatouille in een ovenschaaltje.
2 eieren op de top van de ratatouille breken(zorg wel dat de dooier heel blijft)en plaats de ovenschaaltjes in de grill en bak tot de eiwitten zijn nog net ingesteld, ongeveer 5 minuten,serveer warm met Parmezaanse kaas en basilicum op de top.
Voeg de ui, rode paprika, groene peper en knoflook in de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 tot 7 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg de tomaten, courgette, aubergine toe en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten, het toevoegen van water als nodig is.
Breng op smaak met zout en peper.
Dit kan tot 2 dagen vooruit gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.
Verwarm de oven voor op grillen
Als de ratatouille vooruit is gemaakt en koud is, opnieuw opwarmen op matig vuur.
Schep ongeveer ½ kopje van de ratatouille in een ovenschaaltje.
2 eieren op de top van de ratatouille breken(zorg wel dat de dooier heel blijft)en plaats de ovenschaaltjes in de grill en bak tot de eiwitten zijn nog net ingesteld, ongeveer 5 minuten,serveer warm met Parmezaanse kaas en basilicum op de top.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Een favoriet Frans recept, dit gerecht bestaat uit een variatie van de zomer groenten, met inbegrip paprika, ui, tomaat, courgette en aubergine met kruiden die typisch zijn in de Provence gegroeid, zoals basilicum en oregano.