Recept
« Terug naar recepten
Gebakken gamba's met gekarameliseerde ui
PT25M
Gebakken gamba's met gekarameliseerde ui
Een heerlijk gebakken gamba's met gekarameliseerde ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken gamba's met gekarameliseerde ui te bereiden
Kook de rijst. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en fruit ze kort in ruim olie. Voeg de suiker toe en roer goed door. Laat de suiker smelten en blus af met de sake. Plaats een deksel op de pan, drai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Meng de gamba's met de sojasaus en de olie en laat marineren tot de uien gaar zijn. Verhit een pan en bak de gamba's tot ze verkleurd zijn. Meng de grof gesneden peper en bosui erdoor en serveer direct.
sylviadew zegt: